Dilek, SerkanParug, ŞükrüParug, AylaKesgingöz, Hayrettin2024-09-292024-09-292019https://doi.org/10.24925/turjaf.v7i11.1844-1857.2751https://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/355313https://hdl.handle.net/20.500.14619/10673Balık insan sağlığı açısından önemli bir besin kaynağıdır. Üç tarafı denizler ile çevrili olmasınarağmen Türkiye’de balık talebi yeterli değildir. Bir malın talebini başta tüketici geliri ve fiyatı olmaküzere pek çok faktör belirlemektedir.128.537 kişilik nüfusa sahip Kastamonu şehir merkezindetüketicilerin balık tüketim tercihlerini, sıklığını belirlemek amacıyla anket uygulanmıştır. Anketsonuçlarına göre Kastamonu şehir merkezinde balık tüketimi arzulanan seviyede değildir. Üstelikfiyatı kırmızı ete göre daha düşük olmasına rağmen gelir düzeyi düşük olan kesim tarafından tercihedilmemektedir. Balık tüketiminin büyük kısmı gelir düzeyi yüksek olanlar tarafından gerçekleştirilmektedir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessKastamonu’da su ürünleri tüketim tercihleri ve balık talebiArticle10.24925/turjaf.v7i11.1844-1857.275118571118443553137