Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Aziz, Faissal" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Electro-blown micro-nanofibrous mats with Origanum elongatum essential oil for enhancing the shelf life of tomato (Solanum lycopersicum)
    (John Wiley & Sons, 2024-10-04) Akgül, Yasin; Akhouy, Ghizlane; Eticha, Andinet Kumella; Doğan, Cemhan; Doğan, Nurcan; Çalışır, Mehmet D.; Toptaş, Ali; Aziz, Faissal
    This study aims to develop a novel active food packaging material from hybrid micro-nanofibrous mats fabricated from gelatin (G)–chitosan (Ch)–polyvinyl alcohol (PVA)–Origanum elongatum essential oil (EO), (G-Ch-PVA-EO) through electro-blowing. The fibrous mats were characterised to assess their morphologies, shelf life efficiency, antimicrobial and antioxidant properties, surface-wetting, and thermal, chemical, and physical interactions, among other factors. Results showed that the antioxidant activity was improved with the addition of EO, this enhancement is potentially linked to its rich content of phenolic components; carvacrol and P-cymene. In addition, G-Ch-PVA-EO showed higher firmness measurements compared to the control samples. Herein, low microbial counts were noted for both mesophilic aerobic bacteria (3.76 log CFU g−1) and yeast/mould (3.91 log CFU g−1) even at day 20. To conclude, the G-Ch-PVA-EO microfibrous mat exhibits great promise in preserving the freshness of tomatoes.

| Karabük Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Kastamonu Yolu Demir Çelik Kampüsü, 78050 - Kılavuzlar, Karabük, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim