Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Gullu, A." seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    An investigation into the influences of grain size and grinding parameters on surface roughness and grinding forces when grinding
    (2010) Demir, H.; Gullu, A.; Ciftci, I.; Seker, U.
    This study was carried out to investigate the effects of grain size on workpiece surface roughness and grinding forces when surface grinding AISI 1050 steel. A previously designed and constructed dynamometer was used to measure and record the forces developed during grinding. Grinding tests were carried out using different grinding wheels of different grains. Ground surface roughness measurements were also carried out. The results showed that grain size significantly affected the grinding forces and surface roughness values. Increasing grain size and depth of cut increased the grinding forces and surface roughness values. For different grain sizes, depth of cuts of 0.01 and 0.02 mm did not result in any significant variations in the grinding forces but further increase in depth of cut led to variations of up to 50% in grinding forces. © 2010 Journal of Mechanical Engineering. All rights reserved.

| Karabük Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Kastamonu Yolu Demir Çelik Kampüsü, 78050 - Kılavuzlar, Karabük, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim